Stränder

Vackra stränder i Krabi och Ao Nang

I Krabi och Ao Nang finns många stränder att utforska. Några av dessa är

• Ao Nang Beach
• Phra Nang Cave Beach
• Railey Beach
• Railey East
• Railey West
• Ton Sai Beach

Ao Nang Beach

Krabi och Ao Nang har otrolig dykning och snorkling att erbjuda. Provinsen har kristallklart vatten och det marina livet nära Ao Nang Beach är spännande att utforska. Härifrån kan du även åka på undervattensutflykter för att se Ao Nang från sin allra bästa sida. Ao Nang Beach passar såväl barnfamiljer som medelålders äventyrare eftersom här finns många alternativ att välja mellan.

Phra Nang Cave Beach

På Railey Beach hittar du Phra Nang Cave Beach. Det är enligt många den vackraste stranden på Railey Beach. Upplev höga klippväggar som sträcker sig mot skyn och grottor med tusentals år på nacken. Besök gärna Princess Cave – Tham Phra Nang Nok – som är tillägnad Chao Mae Tuptim. Förr i tiden offrades fallossymboler här i hopp om att få framgång och ökad potens.

Railey Beach

Utan tvekan är Railey Beach den mest kända stranden i Krabi. Det är en paradisstrand med kalkstensklippor, klarblått vatten och underbara och vita sandstränder. Enda sättet att ta sig till Railey Beach är med longtailbåt från antingen Ao Nang eller Krabi Town. Hit – till Railey Beach – kommer såväl soldyrkare som äventyrare och atmosfären är fantastisk. Rekommenderas!

Railey East

Åk inte till Railey East om du bara är ute efter sol och bad. På den här sidan halvön lyser nämligen sandstränderna med sin frånvaro. Här finns nästan bara fiske- och longtailbåtar, kalkstensklippor och mangroveträsk. Den som gillar att klättra kommer däremot trivas som fisken i vattnet vid Railey East – här finns flera klättringsskolor och fantastiska klättringsmöjligheter.

Railey West

Till skillnad från Railey East på andra sidan halvön lämpar sig Railey West utmärkt för soldyrkare. Stranden är bred och har mjuk sand att erbjuda. Vackra klippor agerar statister och skapar ett dramatiskt landskap. Det är bland många turister populärt att se solnedgången på Railey West just för den vackra omgivningen. Härifrån leder också en stig till Railey East.

Ton Sai Beach

Den lugnaste stranden är Ton Sai Beach. Turister har inte hittat hit och därför rekommenderas stranden till den som reser till Krabi och Ao Nang för att koppla av. Här finns bara ett gäng bungalows samt några enstaka barer och restauranger att utforska – förutom en klätterskola, förstås. Ton Sai Beach är exempel på det genuina Thailand som på andra håll är på väg att tyna bort.

Billigt boende och sköna stränder

Varför Krabi i allmänhet och Ao Nang i synnerhet blivit så populärt är billigt boende och sköna stränder. Det är inte heller en nackdel att det finns många aktiviteter och utflykter att utforska i provinsen. Framför allt rekommenderas ett besök till Princess Lagoon, den gömda lagunen som bara är en båttur bort. För boende ska du räkna med priser från 400 Bath och uppåt. Bra, va?

Stränder