Roliga Utflykter

Tips på roliga utflykter i Krabi och Ao Nang

Frågan är inte om det finns roliga utflykter att göra i Krabi och Ao Nang utan om hur många du hinner och orkar göra. Ett tips är att ta en tur med kajak till närliggande mangroveträsk som Ao Thalane och Bor Thor. Andra förslag är att besöka Hong Island och James Bond Island eller fyra närliggande öar och stränder. Det senare alternativet blir en perfekt dagsutflykt för hela familjen.

Besök mangroveträsk

Med kajak eller kanot kan du besöka mangroveträsk som Ao Thalane och Bor Thor. På den spännande turen som kostar 600-1 500 Baht kan du paddla genom uråldriga grottor och imponeras av stalagmiter och stalaktiter. Som om det inte vore nog får du även chansen att se grottmålningar och laguner samt vackra limestone-klippor. Turen börjar 08.30 och avslutas 16.30.

Hong Island

På Hong Island kan du dyka och snorkla i paradiset. Du stannar i cirka tre timmar och hinner uppleva Hong Lagoon innan du beger dig vidare till Lading Island – eller Paradise Island som ön också kallas – samt Pakbia Island och Rai Island. Det är en avkopplande tur som börjar 08.00 och avslutas 15.00 på hotellet. Turen kostar från 900 till 1 500 Baht och är värd varenda Baht.

James Bond Island

Om James Bond är en favorit har du säkert koll på den kända klippan i filmen Mannen med den gyllene pistolen från 1974. Ön brukar kallas James Bond Island men heter egentligen Koh Tapu. Här kan du besöka Koh Panyee, paddla kajak och kanot samt simma vid vackra vattenfall. James Bond Island är en perfekt dagsutflykt för såväl barnfamiljen som det unga paret.

Upplev fyra öar

För tidseffektiva turister rekommenderas att besöka fyra närliggande öar på en och samma dag. Första hållplats är Tup Island och sedan fortsätter turen i tur och ordning till Chicken Island, Poda Island och Phranang Cave Beach. Tid för avfärd brukar vara 08.00 och du är tillbaka på hotellet lagom till 15.00.

Andra förslag

Faller inget av förslagen ovan dig i smaken är förslaget att antingen åka på en fisketur eller besöka Phi Phi Island. Det är roliga utflykter som passar nästan alla. Under fisketuren har du chansen att fånga fiskar som inte finns i svenska vatten och besöket på Phi Phi Island ger dig möjlighet att besöka Maya Bay, där The Beach med Leonardo di Caprio spelades in i slutet på 90-talet.

Roliga utflykter