Kommunikationer

Kommunikationer i Krabi och Ao Nang

Till och från Krabi går nationell och internationell flygtrafik. Bangkok Airways flyger bland annat till och från Bangkok, Pattaya och Samui samt till och från Burma, Kambodja, Laos, Maldiverna och Singapore. Andra flygbolag som flyger till och från flygplatsen i Krabi är Air Asia samt Nok Air.

Båtar

Båtar går från Chaofa Pier i Krabi Town bland annt till Koh Lanta via Phi Phi Islands. Från båthamnen går båtar till Phi Phi Islands och vidare till Ao Nang, Railey Beach samt Koh Lanta. Har du ont om tid är rekommendationen att välja speedboats men var beredd på att det är lite dyrare än andra alternativ.

Bussar

Bussar lämnar huvudstaden Bangkok för Krabi flera gånger om dagen. Det går bland annat nattbussar från den södra stationen. Bussarna tar dig de 90 milen mellan Bangkok och Krabi på cirka 13 timmar och priset för en biljett är cirka 700 Baht. Från Krabi Town går det sedan lokaltrafik till Ao Nang, resan tar cirka 20 minuter och kostar bara en spottstyver.

Moped

För kortare sträckor är moped ett billigt och trevligt färdmedel. Nästan alla mopeder är på 110 cc och går därför att köra fort med – men se upp, trafiken är inte som hemma i Sverige och en olycka händer så lätt. Använd hjälm och kör försiktigt. Mopeder är ofta inblandade i trafikolyckor i Thailand.

Kommunikationer