Dykning och snorkling

Dykning och snorkling i Krabi och Ao Nang

Krabi och Ao Nang har fantastisk dykning och snorkling att erbjuda. Du kan välja mellan olika utflykter, bland annat ett undervattensäventyr, och uppleva det marina livet på nära håll. Här – i Krabi och Ao Nang – har du möjlighet att lära dig dyka och till och med utbilda dig till divemaster. Nedan kan du läsa allt du behöver veta om att dyka och snorkla i Krabi och Ao Nang.

Bamboo Island

Öster om Phi Phi Don ligger Bamboo Island. Här finns ett av södra Thailands största korallrev. Häromkring är vattnet kristallklart och du kan se blåsfiskar, clownfiskar och papegojfiskar på nära håll. Korallrevet är vackert och ett måste att besöka om du älskar att snorkla. Du kommer inte bli besviken.

Phi Phi Islands

Älskar du att dyka och snorkla är Phi Phi Islands ett paradis. Vattnet är klart och vackert turkost. Härifrån går även turer till Maya Bay och Monkey Bay där det finns färgglada fiskar i regnbågens alla färger att utforska. Phi Phi Islands är ett populärt turistmål och det är lätt att förstå varför.

Similan Islands

En timme med båt från Khao Lak ligger Similan Islands. Enligt erfarna turister tillhör Similan Islands Thailands vackraste platser. Häromkring är vattnet sällsynt kristallklart och du kan se både fiskar och koraller 40 meter under vattenytan. Similan Islands är värt att besöka trots avståndet från Ao Nang.

Priser

Det är svårt att säga vad det kostar att dyka och snorkla i Krabi och Ao Nang med omnejd eftersom priser kan variera mellan olika företag. Till nybörjare är rekommendationen att prova Discover Scuba Diving. En sådan kurs kostar från 3 500 till 4 900 Baht. Priset för ett dykcertifikat brukar vara 14 900 Baht.

Dykning och snorkling