Att besöka

Thailand är ett land rikt på kultur och Krabi är inget undantag. Här kan du läsa om populära sevärdheter i Krabi. Några sevärdheter finns i närheten av Ao Nang och andra ligger en bit ifrån. Exempel på trevliga sevärdheter i Krabi-provinsen är Tiger Cave Temple, Emerald Pool och Hot Springs.

Tiger Cave Temple

En halvmil norr om Krabi Town ligger Wat Tham Seua – Tiger Cave Temple – högt uppe på en limestone-klippa. För att ta dig till templet måste du bestiga 1 257 trappsteg men du får en underbar utsikt som belöning. Här – i Tiger Cave Temple – bor närmare 250 munkar och nunnor. Legenden säger att namnet på templet kommer från den klippavsats som liknar en tigertass.

Emerald Pool

I Khao Phra Bang Khram Nature Reserve ligger Emerald Pool, eller Crystal Pool som den också kallas för sitt klara och turkosfärgade vatten. För att komma till Emerald Pool måste du spatsera i ungefär tio minuter och när du är framme kan du ta ett dopp i en underbart härlig naturpool som är cirka 1,2 meter djup. Kom hit tidigt på morgonen för att slippa den värsta trängseln.

Hot Springs

I närheten av Emerald Pool ligger Hot Springs. Från Krabi Town är det cirka sju mil. Hot Springs är naturliga pooler där temperaturen alltid är mellan 35 och 40 grader eftersom vattnet kommer från underjordiska grottor. Eftersom vattnet innehåller höga halter mineralsalt mår kroppen bra av att bada här. Ta gärna en dagsutflykt till Tiger Cave Temple, Emerald Pool och Hot Springs.

Att besöka